Sachsenhausen

Dag 2 har passerat och alla ligger i sina sängar och försöker somna just nu. Det har varit en jobbig och påträngande dag för de flesta. Idag besökte vi det gamla koncentrationslägret Sachsenhausen, det allra första att byggas och som agerade högkvarter för de andra lägren. Innan vi åkte dit hade vi pass och förberedelser om sorg, död, ondska och om Sachsenhausen.

Dagen började med väckning, frukost och morgonandakt med Annelie och Kerstin för att sedan övergå till ett pass om död, sorg och ondska som Alicia och Kerstin höll i. Ett väldigt tungt pass och de tog upp saker som är jobbiga att prata om men de gjorde det bra.

Efter passet förberedde Birgitta och Astrid oss för Sachsenhausen, vad som kan komma, vad för känslor man kanske känner när man är där osv. Därefter åt vi lunch på vandrarhemmet och knatade sedan vidare till Hauptbahnhof för att ta S7an en station och sedan byta till S1an vid Friedrichstrasse till Oranienburg.

Sedan gick vi till Sachsenhausen och började rundturen ledd av Johannes, Astrid och Birgitta. Efter Sachsenhausen begav vi oss till L’Oasi och åt middag, väldigt gott. Sedan var det tillbaka till vandrarhemmet igen där vi hade ett kort Efterarbete av Sachsenhausen del 1 som jag, Amanda, och Birgitta höll i och sen en kvällsandakt, som Alicia och Johannes ledde, och därefter sjöng vi konfirmander till sömns efter en lång och tung dag.

Här kommer lite bilder av dagen:

På bilden ovan står det ”Arbete ger frihet” och står på porten till Sachsenhausen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *